RU | UA

+38 (067) 355-53-23

+38 (073) 355-53-23

+38 (095) 355-53-23

+38 (044) 355-53-23

Як правильно вибрати VFL

Під час створення або функціонування оптоволоконних магістралей відбувається так, що працівники монтажних відділів зустрічаються з різними поломками: обривами, неякісним з'єднанням, вигином волокон ітд. Встановити ділянку поломки можна, використовуючи візуальний дефектоскоп або VFL (Visual Fault Locator). Також він здатний просвітити лінію повністю, щоб упевнитися в тому, що світло проходить крізь всю довжину.

На сайті "Технології мереж" у розділі "Джерела випромінювання" зібрано значний вибір пристроїв для візуальної локації ушкоджень.

Основні характеристики і потенціал візуальних дефектоскопів

Людське око може розрізняти світловипромінювання з найменшою потужністю приблизно - 65 дБм. У волокні одномодового типу довжина хвилі загасання червоного світла дорівнює приблизно 7,5 дБ на 1 км. траси. З огляду на ці дані, представляється можливим обчислення дистанції, на яку можна пропустити пучок світла за допомогою візуального дефектоскопа: потрібно визначити співвідношення діапазону випромінювача, з верхнім і нижнім межами, до загасання червоного світла. Верхня межа - це вихідна потужність джерела, яка вимірюється в дБ, а нижня межа - межа сприйняття наших очей (- 65 дБм).

З огляду на технічні характеристики візуальних дефектоскопів, ми отримуємо такі показники потужності вихідного випромінювання:

• 1мВт = 0 дБм, 65 / 7.5 ≈ 8 - означає, що світло буде видно слабо і зможе проходити по волокну дистанцію в майже 8 км.
• 10 мВт = 10 дБм, 75 / 7.5 = 10 - означає, що світло буде видно на відстані близько 9 км., Оскільки значення в 7.5 дБ / км враховувалася як зразкової величини.
• 20 мВт = 13 дБм, 85 / 7.5 ≈ 11 - беручи до уваги приблизне значення в 7.5 дБ / км, видимість світла буде доступна на дистанції в майже 10 км. від початку траси.

З огляду на розрахунки, стає ясно, що для тестування оптоволоконної магістралі на просвіт буде прийнятним будь-який з візуальних дефектоскопів, але для магістралі довжиною в 10 км. навіть потужних VFL пристроїв буде недостатньо.
У підсумку, очевидно, що значення в «20 км», яке вказується на упаковці, не відповідає дійсним показниками просвіту на такій відстані. Ця ситуація склалася внаслідок необачності якогось менеджера, який помилково прийняв потужність в 20 мВт як можливість просвітити пучок світла по магістралі довжиною в 20 км. Передбачалося, що покупці швидше віддадуть перевагу модель з більш високими показниками.

Особливості в процесі експлуатації

Для VFL пристроя складним завданням є просвітити довгу оптоволоконну магістраль. Однак, щоб перевірити оптичний спліттер на дефекти, може використовуватися VFL з будь-якою потужністю. Пристрій VFL легко просвічує оптичний розгалужувач 1*32 і 1*64, з огляду на, що розгалужувач може розташовуватися між двома котушками оптичного волокна по 1 км. кожна. Чим потужніший пристрій VFL, відповідно, тим світло на кінцях розгалуджувача буде яскравіше.

При виборі візуального дефектоскопа, зверніть увагу на такі нюанси:

1. Існує поділ пристроїв VFL на розбірні і нерозбірні. Переваги розбірного в тому, що при виникненні поломки, такий пристрій можна обережно відкрити і відремонтувати, а нерозбірний, на жаль, майже не можна полагодити.
Модель Grandway VLS-8 є однією з найбільш використовуваних серед розбірних пристроїв.

2. Важливим фактором при виборі пристрою є тривалість гарантійного терміну. Найбільш тривалу гарантію має обладнання Grandway, мінімальну - BOB Laser. Завжди будьте уважні і уточнюйте умови гарантії.
3. Малоприємною особливістю конструкції VFL пристроїв є захисна кришка. У разі якщо вона накручується прямо на лазерну головку, то через деякий час вона може вийти з ладу. І, швидше за все, її навряд чи вдасться полагодити.

Існують види пристроїв, чия захисна кришка накладається на лазерну головку збоку, забезпечуючи більш тривалий експлуатаційний термін.

До того ж, бувають конструкції, в яких захисна кришечка встановлюється на корпус, близько до голівці, але не торкається її. Такі прилади, найчастіше, більш надійні, але, як правило, вони мають нерозбірний корпус.

Беручи до уваги всі вищезазначені особливості, можна сміливо рекомендувати Grandway VLS-8, перевагами якого є зручність в експлуатації, досить тривалий гарантійний період - 1 рік, корпус розбірного типу, сучасний дизайн.

 

Інформація для замовлення.

Для того, щоб купити візуальний дефектоскоп Grandway VLS-8, зв'яжіться з нашим менеджером зручним для Вас способом - Кнопка «Дізнатися ціну», «Замовити зворотний дзвінок», «Онлайн-консультант», за телефоном +38 (044) 355-53-23 або по електронній пошті [email protected]. Ціна на візуальний дефектоскоп Grandway VLS-8 може варіюватися в залежності від умов покупки.

«Технології Мереж» і партнери. Послуги для вашого бізнесу.

Ціна на візуальний дефектоскоп Grandway VLS-8 для партнерів компанії «Технології Мереж» привабливіша, так само для партнерів існують поліпшені умови доставки, підтримки і професійної технічної консультації. Купити візуальний дефектоскоп Grandway VLS-8 на партнерських умовах значно вигідніше як з точки зору ціни, так і з точки зору подальшого використання товару. 

 

Схожі статті

21
02
17
Докладний огляд рефлектометра Grandway FHO3000 D26 від лабораторії «Технології Мереж»

Дана стаття містить детальний опис Рефлектометра GRANDWAY FHO3000 D26

16
11
16
Схема розведення витої пари

На даний момент існує два типи розводки витої пари: T568A і T568B, вони однакові, якщо не використовується друга і третя пари. Різниця між ними в тому, що зелена і помаранчева пари в них знаходяться на місці один одного. Схеми розроблені таким чином, щоб звести до мінімуму взаємні наведення в парах...

04
04
16
Оптичні бокси. Особливості, характеристики, застосування

Невід'ємною складовою серед компонентів волоконно-оптичної мережі є оптичні бокси. У даній темі розглянемо характеристики, особливості та недоліки декількох моделей.