RU | UA

+38 (067) 355-53-23

+38 (073) 355-53-23

+38 (095) 355-53-23

+38 (044) 355-53-23

Рекордні швидкості передачі даних по оптоволокну

Оптичне волокно володіє найкращими показниками швидкості передачі даних. Розвиток даної технології не стоїть на місці і не перестає дивувати своїми можливостями. Зовсім нещодавно співробітниками Датського технічного університету встановлено новий світовий рекорд швидкості передачі інформації через оптичне волокно з використанням одного передавача.

Раніше рекорд належав Інституту технологій з Німеччини, де була досягнута швидкість в 11 терабіт в секунду. Група співробітників по фотонним технологій з Технічного університету Данії значно перевершили своїх колег домігшись швидкості в 43 терабіта за секунду.

Ця швидкість дозволить виконати копіювання гігабайтного файлу за 0,2 мс, а копіювання терабайта займе до 0,18 секунди. У коментарях датських фахівців кажуть, що подібні дослідження дозволять прийти до значно більш високих швидкостей, які необхідні і актуальні в зв'язку з ростом обсягів переданого трафіку, розвитком Wi-Fi і стільникових мереж.

На даний момент для розвитку і модернізації наявних магістральних мереж, більшість з яких працює за технологією DWDM, застосовується збільшення ємності магістралі за рахунок одночасного надсилання кількох каналів даних (оптичні приймально-передавачі) за одним загальним каналом (волокно), але з різною довжиною хвиль і поляризацією сигналів.

Отримана швидкість була досягнута при використанні одного каналу (однієї приймально-передавальної частини) по одному волокну, що і було метою. Для реалізації даного тесту було задіяно новий вид волокна, розробником якого є японський оператор NTT. Особливість волокна в тому, що воно складається з семи скляних ниток, коли звичайне волокно складається з однієї. Даний підхід дозволяє досягти більш економічного використання передавального середовища, передавати дані більш компактно, а також спрощує процес модернізації існуючих мереж.

Оптичний кабель для побудови локальних мереж для внутрішнього і зовнішнього застосування ви можете вибрати на сайті і замовити по телефону +38 (044) 355-53-23.

 

Схожі статті

21
02
17
Докладний огляд рефлектометра Grandway FHO3000 D26 від лабораторії «Технології Мереж»

Дана стаття містить детальний опис Рефлектометра GRANDWAY FHO3000 D26

16
11
16
Схема розведення витої пари

На даний момент існує два типи розводки витої пари: T568A і T568B, вони однакові, якщо не використовується друга і третя пари. Різниця між ними в тому, що зелена і помаранчева пари в них знаходяться на місці один одного. Схеми розроблені таким чином, щоб звести до мінімуму взаємні наведення в парах...

04
04
16
Оптичні бокси. Особливості, характеристики, застосування

Невід'ємною складовою серед компонентів волоконно-оптичної мережі є оптичні бокси. У даній темі розглянемо характеристики, особливості та недоліки декількох моделей.